Ne nadarmo se říká, že kuchyň je srdcem domova. Je to místo, kde trávíte hodně času a připravujete v ní nejrůznější pokrmy. Pracovní deska je jedním z nejdůležitějších prvků kuchyně, proto je důležitý výběr správného materiálu. Velmi oblíbené jsou kamenné pracovní desky. V tomto článku se podíváme na jejich výhody.
Kombinace tvořená elegancí, přírodními prvky a odolností
Pokud zařizujete novou kuchyň, pak jistě chcete, aby při tak vysoké investici vydržela co nejdéle a poskytovala ty nejlepší možné funkce. Milovníci přírodních materiálů už jistě slyšeli o potenciálu tvrzeného kamene. Tento materiál je velmi přitažlivý na pohled a potěší svými vlastnostmi, které vám při každodenním používání ušetří hodně práce.
Tvrzený kámen garantuje vysokou kvalitu
Kuchyňské kamenné desky jsou vyrobené ze žuly, křemene a odolných skleněných frakcí. Do směsi se pak přimíchávají barevné pigmenty, určující výsledný odstín desky. Všechny tyto materiály pak pojí polyesterová pryskyřice. Při výběru své desky si pohlídejte certifikace o bezpečnosti materiálu a samozřejmě zdravotní nezávadnosti.
Spočítejte si pojištění domácnosti
Zjistěte, které pojištění domácnosti je nejvýhodnější.Vyberte si barvu podle ostatních prvků interiéru
Moderní interiéry jsou navrženy v jednotlivých barevných odstínech plynoucích z jedné barvy. Tím se docílí harmonie, elegance a jednotného stylu. Výhodou kamenné desky z tvrzeného kamene je široká škála barev. Díky tomu jsou k dostání kamenné desky od jemných tónů k těm, které nejdou přehlédnout. Hodit se bude do moderního i rustikálního stylu.
Snadná údržba
Nespornou výhodou tvrzených kamenných desek je jejich nulová údržba. V porovnání s klasickou žulou stačí povrch otřít vlhkou tkaninou. Neporézní povrch zabraňuje ulpívání nečistot, vzniku bakterií a plísní. Nevyžaduje aplikaci speciálních nátěr ani přebrušování.
Levnější topná sezóna
Jak uspořit tisíce korun a vytápět chytřeVysoká odolnost
Tvrzený kámen snese prakticky vše. Jeho odolnost se udává od 40 do 90 MPa vůči poškrábání ostrými předměty. Odolává pádu těžkých litinových pánví a pekáčů. Zvládne dokonce i rozlitou tekutinu s přírodní šťávou nebo červeným vínem. Neporézní povrch zabraňuje zabarvení od potravin. Jediné, co by mu mohlo ublížit, je rozpálený hrnec. Materiál je odolný vůči teplotám pouze do 120 °C, proto pod rozehřáté nádobí doporučujeme umístit izolační podložku.[1]